JSTE LÉKAŘ?

Lékaři s možností objednání online

Obrázek : Lenka Velebilová DiS

Lenka Velebilová DiS

Dentální hygiena

Sestra:

 

Adresa:

Praha 5 - Hlubočepy

Jste lékař? Vyzkoušejte NavstevaLekare.cz zdarma »
94 pacientů navštívilo profil lékaře za uplynulý měsíc.
Upozorněte Vašeho lékaře o možnosti
využívání služby rezervací termínů online.

Informace o ambulanci:

Parkování Noví pacienti Objednávání Platba kartou

Komunikace v jazycích:

Jak se k nám dostanete:

MHD: Sídliště Barrandov
  • Tram: 12, 14, 20

MHD: Zastávka Štěpářská
  • Bus: 230, 246, 247, 248

O lékaři / ambulanci:

V roce 1986 ukončila studium na Střední zdravotnické škole v Praze. Dále absolvovala pomaturitní specializační studium v oboru anesteziologie, resuscitace a intenzivní péče zakončené specializační zkouškou.

Jako zdravotní sestra působila na odděleních zaměřených na akutní stavy a intenzivní péči, jmenovitě: Fakultní nemocnice s poliklinikou na Karlově náměstí – oddělení akutní medicíny, Nemocnice Na Františku – koronární jednotka, Nemocnice záchranné služby na Malvazinkách – metabolicko-toxikologická jednotka.

V roce 2000 se začala uplatňovat výhradně v oboru stomatologie. Nejprve na postu dentální asistentky v privátních lékařských zařízeních American Medical Centers a American Dental Associates. Právě zde, pod vedením zahraničních odborníků, získala jedinečné zkušenosti z oblasti stomatologie, které odpovídají světovým trendům. Současně si v American Medical Centers osvojila ve spolupráci s hygienistkami z USA nejmodernější metody a postupy, které nadále využívá ve své každodenní praxi.

V roce 2005 ukončila tříleté studium na Vyšší odborné škole pro dentální hygienistky v Praze. Poté, již jako dentální hygienistka pracovala v privátních centrech zubní péče Dentaktiv, American Dental Associates, International Dental Care a Canadian Medical Care.

V rámci své odbornosti smí rovněž používat označení „Registrovaná“, což ji opravňuje k výkonu zdravotnického povolání bez odborného dohledu. Držitel tohoto oprávnění je zároveň povinen účastnit se dalších forem celoživotního vzdělávání, čímž je zaručena kontinuální profesionální úroveň.

Je členkou revizní komise Asociace dentálních hygienistek ČR

Nabízené služby:

Vybrané položky z ceníku služeb

Dentální hygiena - dospělí /kompletní základní ošetření 1,5 hod/               1 500 Kč

Dentální hygiena - děti / dle věku 30-60 min/      500 - 750 Kč

Bělění zubů /dle druhu/                330 - 7 960 Kč

Co je dentální hygiena

Na povrchu zubů dochází k tvorbě a trvalému usazování různých druhů povlaků. Patří sem především zubní plak (měkký bělavý mikrobiální povlak) či jeho zmineralizovaná forma zubní kámen. Dále dochází k ukládání pigmentů z barevných nápojů, potravin nebo tabákového kouře. 

Dentální hygiena neboli profesionální čištění zubů je soubor léčebně preventivních postupů a zákroků, při nichž se všechny tyto povlaky odstraňují, protože jejich dlouhodobá přítomnost se významně podílí na vzniku zubního kazu a onemocnění dásní. Proto je z hlediska zachování orálního zdraví žádoucí, aby zuby byly „čisté“.

Nejen zdravé zuby...

Je známo, že v lidském těle funguje vše ve vzájemných souvislostech. Vědecké studie prokázály, že škodlivé ústní bakterie mohou souviset se vznikem některých celkových onemocnění nebo stav těchto onemocnění zhoršovat. Z toho jednoznačně vyplývá, že pečujeme-li o ústní zdraví, působíme tím pozitivně i na své celkové zdraví.



Ceník:

 

Fotogalerie: