Najväčší portál na vyhľadávanie lekárov
Obrázek : MUDr. Petra Motílová - Brno

MUDr. Petra Motílová - Brno


  • Miriam hodnotí:
    Velmi profesionální a zároveň příjemná paní doktorka i zdravotní sestra.
Zobrazit více hodnocení

Diabetolog - diabetologie

Sestra:

 

Adresa:

Brno - Bohunice

ONLINE KONZULTACE
Objednejte se online - Vyberte požadovaný den a čas - Klikněte na volný termín
více termínůméně termínů

PŘIJÍMÁME NOVÉ PACIENTY. Využijte objednání na vyšetření přes internet!

Informace o ambulanci:

Bezbarierový přístup Parkování Noví pacienti Objednávání

Komunikace v jazycích:

 

Jak se k nám dostanete:

 

Ověřená hodnocení a recenze:

  • Paní doktorka je prostě úžasná. Velmi příjemné přijetí, profesionální a přitom velmi lidské. Březen 2024, Hana
  • Skvělý přistup a přijemnýÚnor 2024, Antonín
  • Skvělý přístup Únor 2024, Martin
  • Dekuji za profesionální přístup a velmi příjemné prostředí a personal!Prosinec 2023, Bohuslav
  • Velmi profesionální a zároveň příjemná paní doktorka i zdravotní sestra.Říjen 2023, Miriam
  • Velmi empatická paní doktorka, se skvělým přístupem.Moderní ordinace i budova.Srpen 2023, Alena
  • Vstřícné jednání, maximální spokojenostÚnor 2022, Martin
  • Všechno v naprostém pořádku. DěkujiSrpen 2021, Bohumil
  • Vše v pořádku.Červenec 2021, Petr

O lékaři / ambulanci:

MUDr.Petra Motílová v roce 1993 ukončila studium na lékařské fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě.

Po studiích zahájila svou klinickou praxi na neurologickém oddělení v Jihlavě a následně na interně Nemocnice Milosrdných bratří v Brně, kde působila v diabetologické a interní ambulanci.

Je atestovanou lékařkou s odbornou specializovanou způsobilostí k výkonu povolání lékaře v oboru diabetologie.

Od roku 2014 působí v privátní praxi, kde se věnuje zejména metabolickým onemocněním (diabetes mellitus, poruchy metabolismu tuků a cholesterolu,obezita)

Je členkou České diabetologické společnosti, České obezitologické společnosti.

Nabízené služby:

V naší ambulanci poskytujeme komplexní péči pacientům s diabetem. Dále také diagnostiku a léčbu nemocí souvisejících s tímto onemocněním  jako jsou vysoký krevní tlak, vysoká hladina tuků v krvi, onemocnění ledvin a nemoci štítné žlázy. 

Významnou pozornost věnujeme edukaci (poučení)  pacienta,  která je důležitým krokem v léčbě diabetu.Jedná se o doporučení, jak se správně stravovat, jak sportovat, jak si měnit dávku inzulínu, co dělat v případě akutní  nemoci.Jen správně poučený pacient je schopen kvalitního života s diabetem a současně sám předchází rozvoji možných komplikací, jako je postižení cév, nervů a ledvin.Léčba diabetu zahrnuje kromě vytvoření individuálního léčebného plánu, léčbu léky, léčbu inzulinem nebo inzulinovou pumpou.

Pacienta při záchytu cukrovky zaučíme dietním návykům, má možnost si sám kontrolovat hladinu cukru v krvi glukometrem, čímž získá sám kontrolu nad léčbou diabetu. Selfmonitoring (sebekontrola) pacienta - každý pacient je vybaven a naučen zacházet s glukometrem, což mu umožní sledovat si hladinu cukru v krvi jak na lačno , tak i po jídle v běžných životních podmínkách.Je to nedílnou součástí dobře vedené péče o diabetika.

Po odhalení cukrovky zvyšuje selfmonitoring pochopení základních léčebných opatření, pacient je tak více motivován podílet se na své léčbě.Rozvoj aterosklerózy i kardiovaskulárních komplikací je významně ovlivněn postprandiálními glykémiemi (hladinou cukru v krvi po jídle), jejichž znalost je tudíž důležitá jednak pro úpravu životosprávy a také pro správné vedení terapie.Dále je veden adekvátní způsob léčby podle nejnovějších doporučení české diabetologické společnosti. Součástí sledování pacienta s diabetem jsou pravidelné kontroly celkového stavu,vyhodnocení rizika vzniku komplikací či léčba komplikací již vzniklých.

Provádíme i skupinové edukace pacientů ,v případě nutnosti i rodinných příslušníků pod vedením lékaře a diabetologické sestry.Každý pacient je vybaven  potřebnými výukovými materiály.

K dispozici máme EKG.TK Holter k monitoraci krevního tlaku  v domácích podmínkách během 24 hod, na základě jehož vyhodnocení lze úspěšně upravit léčbu antihypertenzívy.  K vyhodnocení postižení velkých cév, neboli k záchytu ischemické choroby dolních končetin je naše ambulance vybavena přístrojem k měření ABI.

Ceník:

 

Fotogalerie: